Si të rigjeni fjalëkalimin e WiFi në telefonin tuaj.

si te rigjeni fjalekalimin e wifi ne telefonin tuaj
Admin

Ke harruar fjalëkalimin e internetit tënd , por kompjuteri dhe / ose telefoni juaj lidhet automatikisht? Për të zbuluar fjalëkalimin e internetit përmes një kompjuteri është e thjeshtë. Shumë sisteme operative regjistrojnë automatikisht fjalëkalime për rrjetet me të cilët lidhen. Sidoqoftë, në rastin e sistemeve inteligjente iOS dhe Android, megjithëse procesi duket pak më i komplikuar, është plotësisht e mundur të zbuloni fjalëkalimin përmes vetë pajisjeve.

Ashtu si kompjuteri, telefonat celularë kanë një hyrje në modem ose ruter. Nëpërmjet këtij aksesi përdoruesit janë në gjendje të gjejnë informacionin e nevojshëm në lidhje me rrjetin.

Kur lidhet me Wi-Fi, smartphone tani ka qasje në sinjalin origjinal nga ruteri, duke treguar kodin e hyrjes në rrjet. Por nëse kjo metodë dështon, është ende e mundur të zbuloni fjalëkalimin me mjete të tjera.

Ekzistojnë dy mënyra për të verifikuar fjalëkalimin për rrjetin Wi-Fi. Mundësia e parë është përmes opsioneve të ruterit. E dyta është duke përdorur një aplikacion për të ruajtur të gjithë fjalëkalimet e pikës së hyrjes, në të cilin përdoruesi do të lidhet.

-Qasja e shfletuesit.
Ndiqni hap pas hapi më poshtë dhe kontrollojeni.

Hapi 1: Lidhuni në internet përmes smartphone-it tuaj dhe kontrolloni nëse sinjali është aktiv. Pastaj, gjeni Wi-Fi settings në pajisjen tuaj;

Hapi 2: Klikoni në link-un e ruterit ose kopjoni (copy) dhe ngjitni (paste) adresën në shfletuesin e celularit (mobile browser) , për të hapur faqen e konfigurimit;

Hapi 3: Gjeni opsionin “Wireless”. Pastaj, mund të jetë e nevojshme të qaseni në një menu tjetër, të tillë si “Rrjeti Lokal” (“Local Network”) ose “Rrjeti Primar” (”Primary Network”);

Hapi 4: Në fushën “Fjalëkalim i paravendosur” (“Pre-shared Key”), kontrolloni fjalëkalimin e vendosur në anë. Nëse informacioni është i fshehur, shikoni për një opsion si “Trego Fjalëkalimin” (“Show Key”)për të shfaqur fjalëkalimin.

Biznes Internet Fibër