siguria e pajisjes celulare
Admin

Pajisjet celulare, siç janë tabletët, smartphone-t, telefonat celularë dhe PDA-të (asistent personal digital), janë bërë gjithnjë e më popullore dhe të afta të kryejnë shumicën e veprimeve të kryera në kompjuterët personalë, si shfletimi në internet, e-Banking dhe qasja në e-mail dhe rrjetet sociale. Fatkeqësisht, ngjashmëritë nuk janë të kufizuara vetëm në tiparet e paraqitura, ato gjithashtu përfshijnë rreziqet e përdorimit që ata mund të shfaqin.

Ashtu si kompjuteri juaj, pajisja juaj celulare mund të përdoret gjithashtu për t’u përfshirë në aktivitete me qëllim të keq, të tilla si vjedhja e të dhënave, dërgimi i spam dhe përhapja e kodit me qëllim të keq, si dhe mundësia për të qenë pjesë e botnets dhe të përdoret për të shkaktuar sulme në internet.

Përveç këtyre rreziqeve, ka karakteristika që pajisjet e lëvizshme kanë që, kur abuzohen, i bëjnë ato edhe më tërheqës për sulmuesit dhe njerëzit me qëllim të keq, të tilla si:

Sasi e madhe e informacionit personal të ruajtur: informacione të tilla si përmbajtja e mesazheve SMS, lista e kontakteve, kalendarët, historia e thirrjeve, fotot, videot, numrat e kartave të kreditit dhe fjalëkalimet zakonisht ruhen në pajisjet mobile.

Për të mbrojtur veten, merrni parasysh mekanizmat e sigurisë të secilës pjesë të pajisjeve që blini dhe, para se të instaloni ndonjë App ose softuer, instaloni antimalware për të qenë të sigurt gjatë përdorimit të internetit.

Biznes Internet Fibër